Kesä 2015

Tälle sivulle tulee kesän 2015 aikana pihassa tapahtuvia muutoksia. Vielä ei voi tietää, mitä ne tulevat olemaan... - Toivottavasti ei mitään kamalaa!  =o

Luultavasti merestä johtuen, täällä tulee kasvien kesä pari viikkoa myöhemmin kuin keskustassa. Vastaavasti syksyllä saa nauttia pari viikkoa pidempään syksyn viimeisistä kukkijoista. Kesäkuussa pihan kasvit ovat jo niin isoja, että pihassa pääsee halutessaan täydelliseen näkösuojaan.

KASVUVOIMAA

Jos tänne joskus muuttaa sellainen henkilö, joka on innokas hoitamaan ja lannoittamaan kasveja, tapahtuu kasveissa varmasti villi muutos, koska täällä ei ole koskaan erityisesti lannoitettu mitään. Ruhononleikkurista on laitettu silput pensaiden alle. Saattaa tosin olla, että ylämetsästä tulee maahan ravinteita, jotka piristävät Metsärinteen kasveja. Lisäksi maan hyvinvointiin voi vaikuttaa se, että tuvan isossa perennapenkissä on talon nurkalla kasvaneen kuusen kanto ja juuristo suorittamassa jatkuvaa lahoamistyötään, josta vapautuu kasveille ilmaista lannoitetta. Metsänlaidan sydänpenkki on pohjustettu kohopenkiksi kompostiruokamullalla muutama vuosi sitten. Samaa multaa on myös talon etupihalla ja talon päädyn suurimman kiven ympärillä. Kiven vieressä kasvaa paljon nokkosia, joista kuulee sanottavan, että ne kasvavat ravinteikkaassa maassa. Edellisinä vuosina olen alkukesästä tehnyt nokkosveden, jota olen joskus sekoittanut kastelukannuun ja kastellut kesäkukkia ja nupulla olevia perennoja.

Jotkin pensasmaiset kasvit tuntuvat kasvavan täällä kasvioppaitten kokoarvioita suuremmiksi, joten taitavat voida hyvin. Mustaherukat eivät sitä vastoin ole parhaimmillaan saunapihassa, joka johtuu uusimman tietoni mukaan siitä, että niitä ei pitäisi ylipäätänsäkään istuttaa keskipäivän auringonpaahteeseen. Saunapihahan on eteläpiha, joten myös tosi paahteinen.

 

Kiitos lukijalle viestistä, josta kävi selväksi, että sivulla julkaisemassani kuvassa on niittyhumala. 🙂👍