Pihaelämää kesällä 2016

MUKAVAA KEVÄTTÄ JA KESÄÄ 2016 KAIKILLE

Mukavasti lähtenyt tämä kevät käyntiin. Kevätsiivot on kohta tehty ja piha tulee päivä päivältä värikkäämmäksi. Karvainen kämppäkaverini ei tahdo malttaa sisällä paljon käydäkään, vaan nauttii auringosta sydämensä kyllyydestä silloin kun paistaa. Sateella kissa käpertyy jos minnekin, lämpoiseen paikkaan mökissä, eikä ulkoilu oikein maistu.

Tänne sitä taas lisäillään aika ajoin kuvia kun kuvaamisen pakko yllättää jonkun omituisen, tai nätin ilmestyttyä pihaan.

Kuvia voi katsella automaattisesti albumi-animaationa suurennettuna tai itsensä kokoisena, tai yksitellen tuosta sivun alareunasta avaamalla ensimmäisen, ja siitä sitten nuolella seuraavaan kuvaan napsutellen.

17. Touko, 2016

Pihassa on mukava nauttia auringosta, ihailla meren välkehdintää puiden lomista, ja kuunnella luonnon ja lintujen ääniä.

Melkein joka päivä joku kasvi nousee maasta, joista osa on tuttuja ja odotettuja, osa taas niitä, joiden viimekesäisen istutuksen on unohtanut.

21. Touko, 2016

- Kissa istui linnunpöntön päällä kuusessa. Harmillista.

- Nuohooja kävi puolen päivän aikaan. Hormit on kunnossa ja nyt vielä puhtaatkin.

11. Kesä, 2016

"Myrskyn jälkeen on poutasää".

Pari päivää on ollut kylmää, sadetta ja tuulta. Tänään huomattiin auringon kanssa, että syreenikin on alkanut kukkimaan. Pihalyhdyn syreeni oli päässyt talven aikana vähän rapistumaan, mutta ei nähtävästi haitanne mitään.

Juhannusruusu ei ole koskaan kukkinut täällä, nimensä mukaiseen, juhannuksen aikaan. Nyt näyttää siltä, että tänä kesänä se saattaa tapahtua, koska se on täynnä nuppuja jo nyt.

Rannassa on merivesi todella alhaalla. 

12. Kesä, 2016 

Tänään lämpöinen kesäpäivä ja lintujen liverrys innostivat pihasiistijän leikkaamaan haalistuneet vuorenkilpien kukinnot pois sydänpenkistä.

Pihasta löytyi taas "uusia" kukkijoita; kielo, tulikellukka, kultatyräkki, kuusityräkki ja mansikka.

15. Kesä, 2016 

Käveleskelin eilen pihalla, ja laitoin merkille, että kylläpä täällä onkin melkoinen korkeusero saunan ja päämökin välillä.
Tänään sitten otin kuvan alapihasta yläpihaan päin. En tiedä, onko sillä merkitystä, mutta kyllä se kuvastakin näkyy.

Sade koettelee maan imukykyä.18. Kesä, 2016  

Käperrymme hyvällä omallatunnolla mukaviin asentoihin sisätiloissa, ja kuuntelemme sateen ropinaa.

Sade huuhtoo katoilta pölyt ja myrskyn tuomat roskat, saaden ihmisen putsaamaan rännit kun aurinko taas palaa. ..Ja paistaa.

23. Kesä, 2016 

On helteinen, sateinen ja kesäinen juhannusaaton aatto.
Uusi kukkatulokas ansaitsi tulla kuvatuksi. Tulokas on idänunikko.

 24. Kesä, 2016  

Juhannusaatto saapui helteisenä ja aurinkoisena. Ainakin vielä puolen päivän aikaan. Mukavaa juhannusta kaikille.

Alla on tuloksia pikaisesta pihakuvaamisesta. Juhannusruusu ei nähtävästi ehdi juhannukseksi kukkimaan tänäkään vuonna. 

1. Heinä, 2016 

Hölmistyneet 

Sateen jälkeen rastaan kiukkuinen räksytys pakotti terassille katsomaan, onko Pepe-kissa lähestymässä lentoniekan pesää. Yllätys oli suuri kun silmäni havaitsivat täyskasvuisen kurjen pihan perällä. En tiedä päästinkö ihmetyksen äänen, mutta kurki kääntyi ja koikkelehti takametsään.  

Menin takaisin tupaan, enkä ehtinyt edes istahtaa, kun pihalta alkoi kuulua kurjen huutoa kuin olisi vieressä torvella töräytelty. Mentyäni takaisin terassille, kissa seisoi pihassa aivan liikkumattomaksi jähmettyneenä.  

Keskellä pihaa seisoi kurjen poikanen vastaillen ylhäällä lentelevän kurkiemon tööttäyksiin. Kissassa ei liikkunut kuin ihmetyksestä pöllähtänyt pää ja silmät. Kurjen poikanen vilkuili ympärilleen selvästikin eksyneen näköisenä kunnes juoksi metsään. Kissa hiipi kurkipennun perään, mutta jäi turvallisen välimatkan päähän seuraamaan tilannetta.  

Pian tilanne oli ohi, kissa palasi pihalle, eikä kurjista näkynyt enää jälkeäkään. Tajusin, että en ottanut kurjista kuvaa, koska hölmistyin tilanteesta kuten kissakin.

9. Heinä, 2016 

Ei sada, ja siitä pitää iloita.

Kello on koha viisi illalla, eikä parempaa auringonpaistetta voisi toivoa. Mustikkakummun webmasteri otti läppärin ulos, nappasi muutaman kuvan ja alkoi päivittää nettisivua. Hyttyset ovat sadepäivien aikana valitettavasti unohtaneet, että heikäläiset eivät tapaa viihtyä auringossa kiusaamassa viatonta ihmistä. ...Tihulaiset! 

15. Heinä, 2016

Ei sada, eikä paljon paistakaan. Matalapaine painaa ihmisen melkein unten maille.

Täydellisen liikkumattomuuden välttämiseksi porrasedus-laatoitus sai sammalpoiston ja tärpättisuihkutuksen.

Tv:ssä sanottiin, että tärpätti poistaa kasvustot varpaista, niin miksei sitten myös laatoistakin.

 16. Heinä, 2016 

Hieno ilma Strömsön Gerby-Västervik-päivälle, jossa on paljon esiintyjiä ja yleisöä hienossa ympärsistössä ja mukavissa tunnelmissa. Kannatti viettää tovi sielläkin. Musiikki on soinut koko päivän Strömsössä, kuuluen myös sopivasti tähän pihaankin.

22. Heinä, 2016

Sateiset viikot näyttävät huonontaneen joidenkin koristekasvien kukintaa. Esim. tuoksukurjenpolvi ei kukkinut ollenkaan, eikä keskipihan suureen syreeniin tullut kuin muutama kukka. Samainen syreeni oli viime kesänä aivan täynnä kukkia.

Sydänpenkki näyttää osaltaan vähän kärsineeltä vähine kukkineen. Ukonkello oli kuitenkin päättänyt vähän lisääntyä viime kesästä.

Oli aika leikata töyhtöangervon kukat, koska suuri osa niistä oli veden pilaamia ja osa oli jo alkanut siementää. Samalla tuli harvennettua tuvan perennapenkkiä ja riivittyä rikkaruohoja melkoinen kasa. 

26. Heinä, 2016 

Mikä tekee ihmisestä sellaisen, ettei ole kohden koskaan?
En valita! Totean vain, että hellettä pitää. Joku tykkää olla helteessä, joku sateessa. Kummassakin meni överiksi, mutta täällä ei valiteta! 

30. Heinä, 2016

Tänään pihakävely tuotti varjoisia kuvia, koska taivas on pilvessä ja sieltä putoaa välillä pieniä sadekuuroja.

Surullista on se, että sydänpenkin monivuotinen äitienpäiväruusu on kuollut.

Kirjovuohenputki oli hävinnyt talven aikana pesusoikosta, mutta tilalle oli tullut muita luonnonkasveja, joista yksi, minulle outo kasvi, näyttää kukkivan. Osa soikon kasveista ovat lemmikkejä, jotka voivat myös kukkia vielä tänä kesänä.

Luonto hoitaa osansa pihan somistuksessa

Makkipolun portti.

Jo vuosia sitten havaittiin, että koivu taipui mukavasti "makkipolun" ylitse. Paria oksaa asettelemalla muodostui mukavan näköinen portti.

Nyt portinmuodostusta on alkanut tapahtua leikkimökin vieressä, norjanangervopensaan ja koivun yhteispelillä. Kohta leikkipihasta pääsee portin alta ryytimaahan ja saunapihaan.

14. Elo, 2016 

Näyttää siltä, että syksyn merkitkin tulevat viime vuotta aiemmin. Sade on saanut lehdet kellastumaan ja osa on jo alkanut putoilla alas. Vettä tulee taas, eikä sitä kannata edes ajatella. On todella hiljaista ja tyyntä, kuin ukkosta enteillen. Voineeko tässä muuta tehdä kuin laittaa villasukat jalkaan, katsoa tulta takassa ja kutsua unta kylään?